12. joulu, 2017

Joulukuun valtuusto valitsi hyvinvointijohtajan

Vuoden viimeinen valtuusto kesti puolisentoista tuntia. Kuntaan valittiin hyvinvointijohtaja, äänestettiin Kuntaliiton valtuuskunnasta ja vastattiin muutamiin aloitteisiin.

Kangasalan Lämpö Oy:n hakevoimala sijoitetaan Ranta-Koivistoon nykyisen frisbeegolfradan viereen. Pari demaria kävi puhujapöntössä kehaisemassa onnistunutta sijoituspaikkaa.

Kokouksen tärkein asia oli hyvinvointijohtajan valinta eläkkeelle jäävän sivistystoimenjohtajan Leena Pajukosken tilalle. Jos sote toteutuu, hyvinvointijohtaja on kunnan toiseksi tärkein virkamies kunnanjohtajan jälkeen. Palvelukeskuksen henkilöstömäärä on 820 ja talousarvion loppusumma on 46 miljoonaa euroa. Hakijayhteenveto osoitti, että virkaa oli hakenut erittäin korkeatasoinen hakijajoukko, peräti 47 henkilöä, joista 11 tohtoria, Kuntaliiton erityisasiantuntija, sivistystoimenjohtajia, opetusneuvos jne. Hakijoista 9 haastateltiin ja 5 lähetettiin soveltuvuusarviointiin.

Tämän perusteella valtuustolle oli tehty jo marraskuussa selväksi, että valinta on tosiasiassa jo tehty. Ranja Aukee (vas.) kysyi millä perusteella haastateltavat valittiin? Kunnanjohtaja Oskari Auvisen mukaan kriteerit olivat ”objektiivisia”. Tony Lähde (vihr.) kyseli eikö valita lainkaan varahenkilöä siltä varalta, että valittu ei tulekaan virkaan. Auvisen mukaan tällöin jatketaan hakuaikaa. Lopulta virkaan valittiin äänestyksettä Hämeenkyrön sivistystoimenjohtaja KTM Kati Halonen.

Suomen Kuntaliiton ylin toimielin on nykyään 76-jäseninen valtuuskunta, joka korvaa valtakunnalliset kuntapäivät. Pirkanmaalta siihen valitaan kuusi edustajaa suljetulla suhteellisella listavaalilla. Lopputulos oli lähes odotusten eli valtuuston kokoonpanon mukainen. Yksi kokoomuksen ääni livahti kristillisille.

Listavaalista saatiin nyt ensimmäinen kokemus. Jos halutaan etukäteen tarkoin ennustettava tulos, se saadaan listavaalilla. Ehdokasasettelun hoitavat puoluetoimitsijat.

Lopuksi valtuustolle esiteltiin vastaukset kolmeen aloitteeseen. Vihreiden aloite hajusteettomuudesta on menossa läpi ja valtuusto suosittelee valtuuston kokouksiin osallistuville tuoksuttomien hygieniatuotteiden käyttöä. Sen sijaan kristillisten aloitteeseen kunnan tarjoamasta arkistointitilasta paikallisille järjestöille vastattiin kielteisesti. Samoin kielteinen oli vastaus perussuomalaisten aloitteeseen, joka tähtäsi tosiasiallisesti kunnallisen pysäköinninvalvonnan alasajoon.

Jorma Mäntylä
(Vas.)

Lisätietoa:

http://blogi.kaapeli.fi/jmantyla/136 (kunnallisesta pysäköinninvalvonnasta).

Jaa tämä sivu