10. loka, 2022

Ilmoitusasioita ja Suomirataa

Lokakuun 2022 valtuuston esityslistalla oli vain ilmoitusasioita, jotka käytiin läpi alle tunnissa. Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen kävi Kangasalla esittäytymässä. Muutama puheenvuoro käytettiin taloudesta ja Suomiradasta.

Pirkanmaan liiton huhtikuussa valittu maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen kertoi maakunnan näkymistä sekä tulevaisuuden suurhankkeista. Katsaus sai aikaan pari kysymystä ja kommenttia, joista yksi koski Tampereen ja Helsingin välisen Suomiradan linjauksia.

Talouden ja toiminnan puolivuotisseurantaraportti kertoi, että Kangasalan saamat verotilitykset ovat 4,2 miljoonaa euroa suuremmat kuin 2021 ja valtionosuudet 2,1 miljoonaa enemmän kuin vuosi sitten. Elina Salmi (vas.) kysyi miten on mahdollista, että rahaa on laskettua enemmän, mutta samaan aikaan tarkastuslautakunta huomauttaa sote-keskuksen henkilöstöresursseista, jotka ovat puutteellisia eikä monia palveluja, kuten vammaispalveluja, kyetä toteuttamaan riittävän hyvin. Kaupunginhallituksen vastauksessa todettiin, että lakisääteisiä määräaikoja kyetään noudattamaan ja henkilöstömitoitus on säädösten mukainen. Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen lisäsi, että taloudellinen tilanne on todella varsin hyvä, mutta ylijäämää ei sellaisenaan voi käyttää palvelutuotantoon. Merkittävät investoinnit nielevät rahaa.

Kaupunginhallitus vastasi myönteisesti kokoomuksen ja vihreiden valtuustoaloitteeseen, että Kangasala perustaa Vuoden ympäristöteko –palkinnon. Sen myöntämisestä päättää perustettava työryhmä.

JORMA MÄNTYLÄ
Valtuutettu (vas.)

Jaa tämä sivu