10. helmi, 2020

Päihde- ja mielenterveystyö kiinnosti 17 minuuttia

Valtuuston helmikuun kokous kesti 17 minuuttia. Ainoa isompi asia oli vastaus Vasemmistoliiton valtuustoaloitteeseen päihde- ja mielenterveystyöstä Kangasalla.

Iikka Nikkisen (vas.) ensimmäisenä allekirjoittama valtuustoaloite huhtikuussa 2019 kokosi 28 allekirjoitusta eli valtuuston enemmistön. Aloitteessa esitettiin työryhmän asettamista selvittämään päihde- ja mielenterveystyön tilaa Kangasalla. Sen tulisi kiinnittää huomiota PILKE-yksikön toiminnallisuuteen, matalan kynnyksen palveluiden parantamiseen, henkilöstön voimavarojen riittävyyteen, millaisin investoinnein hoitotakuu päihde- ja mielenterveyspalvelveluissa saadaan toteutumaan sekä työntekijöiden työkuormaa tasattua ja toteutuuko potilas- ja työturvallisuus päihde- ja mielenterveyspalveluissa.

Kangasalan kaupunginhallitus vastasi myönteisesti aloitteeseen. Aihetta olikin, sillä vajaan vuoden aikana Kangasalla on ollut useita huumekuolemia. Valtakunnallista huomiota herätti 18-vuotiaan Tredun kokkiopiskelija Hilma Laanisen kuolema tammikuussa.

Iikka Nikkinen kiitti kaupungin vastaantuloa ja kaikkia aloitteen allekirjoittaneita. ”Toivottavasti jo ennen kesätaukoa kuulemme ehdotuksista ja linjauksista Kangasalan päihde- ja mielenterveyspalveluiden kehittämiseksi”, Nikkinen sanoi valtuuston ainoassa puheenvuorossa. Muut valtuustoryhmät eivät käyttäneet puheenvuoroja.

JORMA MÄNTYLÄ
Valtuutettu (vas.)

Jaa tämä sivu